Kaposvár

De sikeres az út és járdafelújítási program, valamint az intézmények akadálymentesítése is. A Toldi iskola az első akadálymentes iskola Kaposváron. Ez több mint 22 millió forintba került, 18-at uniós pályázaton nyertek. Ma már több rámpa és lift is segíti a diákokat, sőt speciális jelzőrendszert építettek ki a folyosókon. A hallássérültek pedig különleges tanteremben tanulhatnak.

Tavaly több mint 140 projektet nyújtottak be Kaposvár intézményei. Az igényelt 1,2 milliárdból 900 milliót meg is kaptak. Az önkormányzat is rekordszámú pályázaton szerepelt sikerrel.

Az egyik legnagyobb beruházás a fürdőfejlesztés. A wellness részleg szeptember végére készül el. A fürdőn kívül még 9 nyertes pályázat húzódott át 2008-ról 2009-re. Ezekre összesen 5,5 milliárd forintot nyert a város. Jelentősek a kisebb projektek is. 41 terv valósult meg, félmilliárd forint értékben. Például a közvilágítás korszerűsítése, út- és járdafelújítás, valamint a sávház felújítása. Az igényelt támogatások nagy részét sikerült megszerezni. A nagy beruházások többsége még idén elkészül.  

Címkék: gazdaság