Egy nagyobb terület már elkelt, egy ipari hőcserélőket gyártó cég 70 embernek ad majd munkát ott. Az önkormányzat 177 milliós beruházással fejlesztette az ipari parkot. A költségek csaknem felét uniós pályázaton nyerték.

16 hektáros területtel bővíti ki a város a Keleti Ipari Parkot. A területet most közművesítik és két út is épül ide. Ezt május végére befejezik. Az alapkövet kedden helyezték le. A város szándéka, hogy ez a park összeépüljön a Nabival. Így újabb munkahelyek létesülhetnek.

- 2008 őszétől, amióta a válság kirobbant, minden energiánkat a munkahely-megőrzésre illetve újak létrehozásásra öszpontosítottuk. Ez a most már országosan elhíresült Kaposvári-modell - hangsúlyozta Szita Károly Kaposvár polgármestere. - Ennek eredményeként az elmúlt években 4598 munkahelyet sikerült megmentenünk, illetve megőriznünk.

Egy 6,5 hektáros terület már elkelt. Az ipari hőcserélőket gyártó Cabero Kft. három csarnokot épít, s legkevesebb 70 embert foglalkoztat majd. A vállalatok betelepülését a Videoton koordinálja.

Gerber András, a Videoton Elektro-Plast Kft. igazgatója azt mondta, együttműködnek abban, hogy partnereket szerezzenek. A cél, hogy minél nagyobb területen legyen ipari beruházás a városnak ezen a részén is. Ehhez a Videoton tud különböző szolgáltatásokat nyújtani...

Ez azonban nem lesz egyszerű. A kereskedelmi és iparkamara megyei elnöke szerint a térségbe nagyon kevés fejlesztési pénz jut.

- Segíts magadon, az Isten is megsegít. Ezt úgy tűnik, a kaposváraik megteszik. Amit  ők maguk megtehetnek, azt megteszik, de itt még rengeteg feltétel van - fogalmazott Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, majd utalt a hiányzó beruházásokra. A 2000-ben elkezdődött M9-es autópálya építése megállt. A közeli taszári légibázissal 2004 óta nem történik semmi. Ezen kívül a vasúti hálózat is romlik, ami szintén az ipari park határában halad.

Címkék: Ipari park, gazdaság