Kaposvár ugyanis sikerrel vette a pályázat első fordulóját ezekkel a településekkel. A következő években csaknem 9 milliárd forintot költenének a hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása.

Így kezdte mai sajtótájékoztatóját Kaposvár polgármestere. Átalakul a belváros, átépítik a művelődési házat, felújítják az uszodát, a vásárcsarnokot, és kialakítanak még egy ipari parkot.

- Egy szeméttelepen vagyunk, ahol egy korszerű hulladékgazdálkodási program fog megvalósulni kilenc milliárd forint értékben azért, hogy a szemetet ne csak lerakjuk, hanem fel is dolgozzuk – mondta Szita Károly polgármester.

Ebből 2,7 milliárd forintba kerül 28 település megtelt szeméttelepeinek felszámolása. Ez egy fontos környezetvédelmi beruházás, ezért az unió és az állam 100%-ban támogatja.

A 9 milliárdból 6 milliárdot arra fordítanak, hogy 118 településen hulladékgazdálkodási rendszert alakítsanak ki. Ez azt jelenti, hogy a szelektív szemetet nem csak tárolni fogják, hanem fel is dolgozzák. Augusztusban derül ki, hogy ez mikor kezdődhet. Ekkora bírálják el a pályázat második fordulóját.

Címkék: szemét, gazdaság, Kaposvár