A hosszú hétvégéket több ezren töltötték a magyar tenger partján és a fesztiváljellegű, nagyobb rendezvényeken is tömeg volt nyáron. A többi napon azonban elmaradtak a vendégek. A tavalyelőttihez képest tíz százalékkal.

És még így is dobogós lett egy somogyi város. Íme a sorrend: a belföldi utazók körében a legnépszerűbb városok Budapest, Hajdúszoboszló, és Siófok. Most kihaltak a nyáron turistáktól nyüzsgő utcák. Szinte csak helyiekkel és átutazókkal találkozni.

- Régen, fiatal koromban elég sok időt töltöttem a Balatonnál - emlékszik vissza a budapesti Polyhos Attila. Mostanság már egyre kevesebb időm jut ellátogatni a tóhoz, ráadásul nyáron a munkám miatt nemigen engedhetem meg.Van, aki csak egy-egy napra érkezik.A Hotel Residance parkolója most is tele van. Hála a konferenciáknak - mondja az igazgató. Egyéni vendég ugyanis alig van. Ők is legfeljebb két-három napot töltenek itt.

- A konferenciázók természetesen a konferencia étteremben tréningeket tartanak. Ott egy ebédről, egy vacsoráról és egy kávészünetről van szó, közülük nagyon kevesen veszik igénybe a wellnes szolgáltatásokat. Az egyéni vendégek körében már inkább népszerűbb a wellness. k pihenni szeretnek: szauna, szolárium, masszázsok -tudjuk meg Hoffmann Józseftől, a Hotel Residence tulajdonosától.Egy év alatt 40%-kal esett vissza a forgalom. Turisztikai szakemberek azt mondják, sürgősen be kellene indulnia a gazdaságnak, különben tömegesen csődöt mondanak az idegenforgalomból élők, még Siófokon is.

Címkék: turizmus, siófok, gazdaság