Augusztusra elkészülhet az új piac Kaposváron. Csütörtökön kihirdették a nyertest. A zalaegerszegi Záév Zrt. akár már a hónap közepén elkezdheti az építkezést. A Kapospont megtudta: kaposvári alvállalkozókkal végezteti majd a munka egy részét. A piac az építkezés idejére nem zár be.


Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!
Kattints a galériához!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A csaknem félszáz éves épületre ráfér a megújúlás. Ezt a vásárlók is szorgalmazzák. Az árusok abban bíznak, fél év múlva már több vásárlójuk lesz. A leendő csarnokban már 35 üzletet kiadtak. A kistermelők azt mondják: nekik is fontos a változás.
Tóth József, kistermelő például arról panaszkodik, az elavult épületben télen megfagynak, nyáron pedig megsülnek, egy modernebb elkelne ebben a városban.

A beruházás várhatóan a pavilonsor felszámolásával kezdődik. De a piac többi területén zavartalan lesz az árusítás. Nem zárnak be. Ha elkészül, a kétszintes 150 férőhelyes parkolóház tetején lesz az új, fedett Vásárcsarnok, 20 üzlettel és árusító asztalokkal.
A vevők csaknem 5500 négyzetméteren vásárolhatnak. A beruházás 956 millió forint, amelyet az önkormányzat saját erőből finanszíroz.

A önkormányzat nyílt közbeszerezési eljárásában két kivitelező vett részt.
Bajzik Imre, műszaki igazgató arról tájékoztatott: a benyújtott ajánlatok közül a Záév Zrt. kínálata 12 millióval volt olcsóbb, mint a 2. helyen ajánlatot tevő Swittels Rt. Tehát a bírálati szempont leglényegesebb eleme az ár.

Ráadásul a cég hosszabb garanciális kötelezettéget vállalt - tette hozzá Bajzik Imre. A másik cég budapesti. Kaposvári nem volt a pályázók között. De a nyertes cég helyi alvállalkozókat is foglalkoztat majd.

Címkék: Piac, gazdaság