Pályázatot írt ki az Apeh a dolgozói között, hogy találják ki a hatóság reklámjának legújabb figuráját.

Az adóhivatal a legújabb kampányához keresi a megfelelő figurát, amellyel óvodásokat és általános iskolásokat célozza meg. A tervek szerint a kicsiket képregénnyel és mesével világosítaná fel az adózásrólés a közterheket befizetéséről.

A történetek és a figurák kitalálásában a dolgozóira is számít a hivatal, mivel a kormányzat szűkre szabta az idei költségvetést. Valójában külső meseírókat bízott volna meg az APEH, ez azonban a módosított büdzsébe már nem fér bele. A legtalálékonyabb hivatalnokok egyhetes nyaralást nyerhetnek teljes ellátással az APEH hat üdülőjének valamelyikében.

Eközben az adóhivatali dolgozók a jövedelmük csökkentése miatt a Vám és Pénzügyőrség munkatársaival karöltve tüntetést szerveztek a Pénzügyminisztérium elé. A tüntetők azt állítják, hogy tavaly csaknem negyedével kevesebbet kerestek mint az előző évben.

- Szeretnénk, ha a 2009-es évet valamilyen módon kompenzálnák. Kaptunk kéthavi jutalmat, és két és fél havi jutalom az, ami még hiányzik a kasszánkból - nyilatkozta a Magyar Rádió 180 perc című műsorában Michalkó Péter, az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A rendezvényen több ezren vettek részt, Somogyból is több busszal indultak a fővárosba.

Címkék: adóhivatal, VPOP, Apeh, gazdaság