Üres az udvar, tiszta a tábla, a székek az asztalokon pihennek. Hétfőn újra megtelnek az alsós osztálytermek. A kaposvári általános iskolákat az elmúlt hetekben folyamatosan fertőtlenítették és minden helyiség átesett egy alapos nagytakarításon is. A korábbi járványügyi óvintézkedések ugyanakkor továbbra is érvényben vannak.

A szülők például eztán sem léphetnek be az intézményekbe és ügyelni kell a maszkviselésre, valamint a távolságtartásra is.

- A kollégáim munkájukat végig maszkban végzik, amíg az iskola épületében vagy udvarán tartózkodnak, és a gyerekektől is kérjük, hogy ne csak a közösségi terekben, de az osztálytermekben is tegyék fel a maszkot. Igyekszünk az étekzést úgy megszervezni, hogy az ebédlőben a másfél méteres távolságtartás tartható legyen - válaszolta kérdésünkre Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója.

Kaposváron csütörtökig nagyjából 50 szülő jelezte, hogy a járványra való tekintettel nem szeretné, ha gyermeke még iskolába járna. Ezt bárki megteheti írásban az intézmény vezetőjénél, ám fontos, hogy senki ne lépje túl a megengedett hiányzási óraszámot.

- Ha a tanév végén a 250 órát meghaladja az igazolt mulasztás és a diák az év közben végzett munkája alapján nem értékelhető, akkor előfordulhat, hogy osztályozó vizsgát kell tennie. Minden szülő tudja a saját felelősségét és mindenki el tudja dönteni, hogy az ő családjában mi a legjobb, mi a legmegfelelőbb - tette hozzá a főigazgató.

A pedagógusok azt kérik a szülőktől, hogy adjanak meg egy olyan telefonos elérhetőséget is, amin bármikor el lehet őket érni. Emellett fontos az is, hogy betegen egy kisdiákot se küldjenek iskolába.

Címkék: nyitás, iskola, egészségügyi anyagok, kaposvár