"Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem!" - ezt a mondatot tűzte zászlajára az Ökumenikus Segélyszervezet több mint egy évvel ezelőtt, amikor még nem is sejtettük milyen hosszú és nehéz lesz ez a „vírusos” időszak. Hogy a Segélyszervezet jelmondata mit jelent a hétköznapokban, azaz a járványidőszakban végzett segítő munkáról, a Segélyszervezet rendszeresen beszámol közösségi oldalain is.

A szervezet legfrissebb videójában két elkötelezett önkéntese, Iszak Eszter és Gyurta Dániel látogattak el a Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába. A népszerű műsorvezető és az olimpiai bajnok sportoló tevőlegesen is bekapcsolódott a központ munkájába: egy háromgyermekes családhoz adománycsomagot szállítottak ki, online foglalkozást tartottak kisgyermekes családoknak, sőt még ebédet is osztottak.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek ezreit támogatja országszerte Kapaszkodó gyermekfejlesztő programján keresztül. Az egyedülálló program keretében a Segélyszervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal segíti a gyermekeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. A Biztos Kezdet Gyerekházakban egészen csecsemőkortól segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjukat. A gyermekek kezét a Segélyszervezet a járványhelyzetben sem engedte el: ha kell online vagy telefonon keresztül maradt kapcsolatban a családokkal, még azokban az időszakokban is, amikor a járványveszély miatt egy-egy intézményét ideiglenesen be kellett zárni. A járvány gazdasági következményei miatt még nehezebb helyzetbe került családokat a Segélyszervezet kiemelten támogatja, illetve segítséget nyújt(ott) a digitális oktatási rend alatt azon gyereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel.

Mivel a járványhelyzetben még többen fordulnak segítségért, a szervezet folyamatosan várja a pénzadományokat honlapján.

 

 

Címkék: Iszak Eszter, Gyurta Dani, Biztos Kezdet Gyerekház, olimpiai bajnok, műsorvezető, Ökumenikus Segélyszervezet, Kaposvár, egészségügyi anyagok