1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az egészségügyi világnapon.

"Mivel most a koronavírus-járvány határozza meg a mindennapjainkat, még fontosabb, hogy minél többet tegyünk meg egészségünkért. Ennek legjobb módja, hogy regisztrálunk, és beoltatjuk magunkat!

Habár a gondolataink a pandémia körül forognak, nem csak a covidtól kell óvni az egészségünket. Tegyük meg amit csak lehet a mindennapokban, hogy Kaposvár legyen 2030-ra a legegészségesebb magyar város!" - írta közösségi oldalán Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A somogyi megyeszékhely egészségmegőrző törekvéseinek részeként indult el az Egészség Szabadegyetem is, amely már a negyedik szemeszterénél tart. Ma a bőrdaganatok, az agydaganatok, illetve kezelésük lesz a téma. Az előadásokat természetesen ezúttal is közvetítjük.

 

Címkék: szabadegyetem, oltás, oltóanyag, egészség, beteg, elhunyt, vakcina, fertőzött, egészségügyi anyagok, koronavírus, járvány, Kaposvár