1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 311 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 152 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115 főre emelkedett.12 202 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen.

fotó: MTI/Máthé Zoltán
fotó: MTI/Máthé Zoltán

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, a mai naptól megkezdődhet a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithatnak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódik. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85%-a már megkapta az oltást. A pedagógusok soron kívüli oltása is folytatódik, az érintettek SMS-ben már megkapták a behívót.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: óvintézkedés, enyhítés, szigorítás, korlátozás, oltóanyag, elhunyt, vakcina, iskola, beteg, fertőzött, oltás, járvány, koronavírus, egészségügyi anyagok