Egyre többen betegednek meg a koronavírus-fertőzés miatt Kaposváron – erről is beszélt ma reggeli rádióinterjújában a város polgármestere. Jelenleg 1096 fő az aktív fertőzöttek száma, 169-en vannak kórházban, közülük 81-en kaposváriak.

Szita Károly köszönet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik erőn felül teljesítenek ezekben a hetekben, valamint azoknak, akik oltanak és azért dolgoznak, hogy minél többen minél hamarabb megkapják a védettséget jelentő injekciót. Úgy fogalmazott: büszke vagyok arra. hogy az országban jó példaként emlegetik Kaposvárt, mi ajánlottuk fel elsőként háziorvosainknak, hogy segítünk az adminisztrációs munkában, a szervezésben.

A kaposvári óvodákban 117 , az iskolákban 35 gyermek részére kértek felügyeletet a szülők a héten. A város a közétkeztetést is biztosítja azoknak, akik ezt kérik.

A polgármester beszámolt a Cseri park fejlesztéséről is: a kaposváriak véleményének megismerését követően épült már futókör, műfüves labdarúgó pálya, streetball pálya, sőt egy kutyafuttató is. A közeljövőben pedig egy vizesblokk és játszótér is létesül.

Címkék: interjú, rádió, szita károly, egészségügyi anyagok