Soha nem regisztráltak annyi fertőzöttet egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában: 7269 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 459 816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 146 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 765 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon. Somogy megyében 387 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy napban.

A gyógyultak száma az országban folyamatosan nő, jelenleg 333 045 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 111 006 főre emelkedett. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751 -en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program a hétvégén is zajlik, közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor.

Eddig összesen 949 497 fő kapott oltást, közülük 304 880 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. A minden eddiginél nehezebb, március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépő újabb védelmi intézkedésekről itt olvashatnak bővebben.

Kaposvár városa is hozott intézkedéseket, melyeket Szita Károly, a város polgármestere jelentett be péntek este. Ezekről többet itt tudhatnak meg.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: regisztrált, fertőzött, rekord, koronavírus, egészségügyi anyagok