Bővül az oltási paletta, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet pénteken engedélyezte a kínai Sinopharm-vakcinát is - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: mostantól a Pfizer, a Moderna, a Szputnyik V és az AstraZeneca vakcinák mellett a Sinopharmmal "is számolhatunk".Az országos tisztifőorvos reményét fejezte ki, hogy ezek a vakcinák nagy mennyiségben hozzáférhetővé válnak, és így rövidebb idő alatt sikerül immunizálni a magyar lakosságot.

Szólt arról is: a következő időszakban, az oltásra regisztrált idősek beoltásánál számítanak a háziorvosok segítéségre, akik eddig is helytálltak a járvány kezelésében, és akik több évtizedes gyakorlatot szereztek a különböző védőoltások beadásában.

Hozzátette: a felmérések szerint a háziorvosok és betegeik között közvetlen, bizalmi kapcsolat van, a háziorvosok ismerik betegeik egészségi állapotát, így ők tudják, mi a legjobb megoldás a számukra.

Címkék: sinopharm, kína, vakcina, koronavírus, egészségügyi anyagok