Az elmúlt hetekhez hasonlóan ezen a hétvégén is ingyenes tesztelések folynak az egész országban. Ezúttal egy munkaterületen dolgozókat tesztelnek célzottan, így most szombaton és vasárnap a szociális és gyermekvédelmi alapellátásban dolgozók élhetnek a koronavírus tesztelés lehetőségével. Ebbe a csoportba tartoznak többek között a szociális munkások, falugondnokok, gyermekvédelmi szolgálatot ellátók, illetve a hajléktalan szállón dolgozók is.

Kaposváron a munkaügyi központban zajlik a tesztelés a hétvégén. Somogyban összesen hat járás székhelyén, míg országosan 127 helyszínen végzik el a gyorsteszteket azokon, akik előzetesen regisztráltak. Reggel nyolc és délután négy óra között várják a tesztelni érkezőket.

tesztelés Kaposvár

Ha valaki elfelejtett regisztrálni, de élne az ingyenes tesztlehetőséggel, akkor sincs gond. A helyszínen kitöltött adatlappal is lehet igényelni a tesztet. Neszményi Zsolt, Somogy megyei kormánymegbízott szombat reggel stábunknak elmondta, hogy mindenkit várnak, aki az érintett területen dolgozik, hogy éljen a tesztelés lehetőségével, akkor is ha esetleg előzetesen nem regisztrált.

A kormánymegbízott elárulta, hogy a korábbi csoportos tesztelés kedvező számokat hozott a megyében: nagyon kevés pozitív teszteredmény született, amivel Somogy a megyék között előkelő helyen szerepel.

Címkék: tesztelés, szociális, koronavírus, egészségügyi anyagok, Kaposvár