2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 322 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9537 főre emelkedett - írja a koronavirus.gov.hu. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 150 102 fő, az aktív fertőzöttek száma 162 875 főre csökkent. 5856 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen. Somogy megyében 89 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy napban.

Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Több budapesti kórház mellett vidéki nagyvárosokba, köztük Kaposvárra is érkezett már vakcina. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom a mai szilveszter éjjel is életben lesz.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni, amelyet ezen az oldalon lehet megtenni. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak interneten és postai úton.

Címkék: fertőzött, regisztrált, megbetegedés, koronavírus, egészségügyi anyagok