Egy hete kötelező a maszkviselés már a kaposvári közterületeken is. Kivételt képeznek ez alól a szabály alól a parkok. Aki friss levegőre vágyik, jelenleg jobban teszi, ha kilátogat a közeli erdőkbe.

A túravezetők azt tanácsolják: kerüljük a közkedvelt helyeket! Próbáljunk meg inkább olyan útvonalat választani, amelyet végigjárva Somogyország rejtett kincseit is megismerhetjük.

Az elmúlt években sokat fejlődtek a somogyi túraútvonalak. A természetjáró egyesületek ugyanis folyamatosan újrafestik és bővítik ezeket.

- Kaposvár környéke kompletten fel van már újítva, de ettől függetlenül is vannak olyan részek, amik nehezen jelezhetőek turistajelzéssel. Mindenképpen követni kell a jelzéseket és arra figyeljünk ha 100-200 méter múlva se találunk jelzést, akkor lehet, hogy egy kicsit elcsúsztunk. Ilyenkor menjünk inkább vissza - tette hozzá Fodor Péter, aranyjelvényes túravezető.

A nagyobb távra készülő természetjárók mindenképp vigyenek magukkal tartalék zseblámpát és vizet ha útnak indulnak. Száraz idő esetén pedig érdemes lehet még kerékpárral is felfedezni Kaposvár környékét.

Címkék: túrázás, somogy megye, koronavírus, egészségügyi anyagok