- Csütörtöktől Kaposvár közterületein a parkok kivételével mindenhol kötelező a maszk használata - jelentette be Szita Károly polgármester. A Facebook oldalán megjelent videóban a városvezető elmondta: az általános és kötelező maszkhasználat a város területén működő minden piac és vásár, valamint a közlekedési központ területére is vonatkozik.

Emellett a közterületeken és a sportpályákon tilos a csapatsport, így a városligeti kosár és labdarúgó pályákat is lezárják, a futópálya viszont egyéni sportolásra szabadon használható. Mozgás közben természetesen nem kötelező a maszkhasználat.

A polgármester ismét arra kérte a kaposváriakat, hogy aki önkéntesnek szeretne jelentkezni, az már most tegye meg az onkentes(kukac)kaposvar.hu e-mail címen. A jelenlegi járványügyi helyzet nem indokolja a bevetésüket, de a város minden forgatókönyvre szeretne felkészülni. Szita Károly hozzátette: a vírust csak összefogással győzhetjük le.

Kaposváron jelenleg 254 fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 23-an vannak kórházban. 

Nézzék vissza a videót teljes egészében! 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Kaposvári döntések:

- kötelező a maszk használata a közterületeken Kaposváron. Ez alól a zöldterületek és a parkok a kivételek. Az egyéni sport továbbra is engedélyezett, a sporttevékenység ideje alatt nem kell maszkot viselni. A piacon, a vásárokban és a Kaposvári Közlekedési Központ területén viszont kötelező. A 6 év alatti gyermekekre nem vonatkozik a szabályozás.

- a polgármester a parkokban található játszótereken is kéri és ajánlja a maszk használatát a szülőktől

- tilos a csapatsport, így az erre alkalmas sportterületeket – mint például a városligeti labdarúgó- és kosárpályák – lezárják. A futókörök és a szabadtéri kondiparkok továbbra is használhatóak.

- ismét naponta fertőtlenítik a kondiparkokat és a játszótereket

- bezár Virágfürdő és a Csik Ferenc Versenyuszoda is. A bezárás a gyógyászati kezelésre érkezőkre nem vonatkozik, a gyógyászat továbbra is üzemel. A versenyuszodát csak a profi sportolók használhatják.

- a kormány döntésének értelmében Kaposváron is minden sportmérkőzés zárt kapuk mögött zajlik

- bezárnak a kulturális intézmények – mint például a Csiky Gergely Színház, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár stb. -, az Együd Árpád Kulturális Központ pedig csak a művészeti iskolai diákjait fogadja.

- online oktatás lesz 9. osztálytól. A közétkeztetést az óvodákban, iskolákban – 9. osztály alatt – és a bölcsődékben biztosítják. Ahol digitális oktatás van, ott is biztosított a közétkeztetés mindazoknak, akik kérik. Nekik az intézmény felé kell jelezni az igényüket, az ételt az adott menzán vehetik át.

- ingyen utazhatnak november 12-től az egészségügyben dolgozók, erről igazolást kell bemutatniuk. Az orvosi vagy egészségügyi egyetemen tanulók, akik a védekezésben segítenek, szintén ingyen utazhatnak.

- továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését az onkentes(kukac)kaposvar.hu e-mail címen. A polgármester beszámolója szerint már többen jelentkeztek, őket amint szükség lesz a segítségükre, mozgósítani fogják.

Címkék: facebook, szita károly, koronavírus, videó, egészségügyi anyagok