Folyamatosan nő Kaposváron is a koronavírus-fertőzöttek száma - számolt be róla Szita Károly a Facebook oldalán. A városvezető kiemelte, hogy jelenleg 198-an rendelkeznek pozitív mintával, ami több mint kétszer annyi, mint egy héttel ezelőtt. Egyre többen vannak kórházban. Tizennégy iskolában bukkant fel a fertőzés, óvodát és bölcsődét eddig nem kellett bezárni Kaposváron.

A kedden bejelentett szigorítások természetesen a megyeszékhelyen élőket is érintik, elég csak a sportrendezvényekre és a színházi előadásokra gondolni. Az elrendelt járatsűrítésekkel egyelőre kivár a város, folyamatosan figyelik a forgalom alakulását. Az ingyenes parkolás kapcsán Szita Károly türelmet kért, hiszen ez az intézkedés tumultust okozhat a forgalmasabb helyeken. A parkolóbérletek időarányosan meghosszabbodnak majd.

A védekezési eszközök kapcsán a polgármester kiemelte: több, mint 49 ezer maszk áll rendelkezésre, míg fertőtlenítő szerekből 3 havi készlet van raktáron. Az egészség megóvása mellett kiemelten fontos a gazdaság védelme is.

A polgármesteri hivatalban november 16-tól időpontot kell foglalni az ügyintézéshez, a Kapos Holding ügyfélszolgálatán pedig telefonon és online is próbálnak majd választ adni a lakosság kérdéseire. A személyes ügyintézést csak a legsürgősebb esetekben ajánlják.

A polgármester arra kérte a kaposváriakat, hogy aki önkéntesnek szeretne jelentkezni, az már most tegye meg az onkentes(kukac)kaposvar.hu e-mail címen. A jelenlegi járványügyi helyzet nem indokolja a bevetésüket, de a város minden forgatókönyvre szeretne felkészülni.

Nézzék vissza a videót teljes egészében!

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Címkék: szita károly, facebook, koronavírus, egészségügyi anyagok