Idén is külön segélyakcióval támogatja a kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat, időseket és gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet a tél beállta előtt. Az október elején meghirdetett pénzadománygyűjtésnek köszönhetően már megkezdődött az élelmiszercsomagok, valamint téli tüzelő formájában történő segítségnyújtás. Az első családoknak Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai vezetője és munkatársai tegnap személyesen adtak át élelmiszercsomagokat és több hónapra elegendő brikettet.

A tervek szerint a következő időszakban több mint 2400 család számára vásárolnak családi élelmiszercsomagot és 300 családnak adományoznak családonként 500 kg brikettet. A kézzelfogható segítségen túl a rászoruló családok gyermekei számára szervezett fejlesztőfoglalkozások egész évben, heti rendszerességgel segítik a legkisebb korosztály felzárkózását.


az Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltánaz Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltán
az Ökumenikus Segélyszervezet felvételei; fotó: Szircsák Zoltán
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az adománygyűjtéshez elsőként csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetsége, amely több éve jelentős mértékben támogatja a segélyszervezet kárpátaljai tevékenységét.

Idén a korábbinál is nagyobb szükség van a segítségre: a gazdasági kihívások, az emelkedő élelmiszer és energiaárak mellett a járvány következményei még küzdelmesebb helyzet elé állították az amúgy is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat. Az Ökumenikus Segélyszervezet október 31-ig tartó kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni: 15 hívás a 1353-ra egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi; 40 hívás egy nagyobb tartósélelmiszer csomagot jelent egy bajbajutott család számára. 130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet.

Nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Megyei Jogú Városok Szövetsége, Kárpátalja, Ökumenikus Segélyszervezet, egészségügyi anyagok