Évek óta visszatérő momentuma a Katasztrófák Csökkentése Világnapjának, hogy a katasztrófavédelem országos véradást szervez. Az idén a járvány miatt ugyan fokozott elővigyázatossággal, de mindenhol megtartották a véradást. Szerdán összesen ezerhuszonhét egységnyi vért adtak a szervezet, a társszervek és az együttműködők elkötelezett tagjai.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Minden megyében és a fővárosban is lehetőség nyílt arra, hogy a katasztrófavédelem, a társszervek hivatásos és civil munkatársai karjukat nyújtsák, hogy ezzel segíthessenek. A forgatókönyv gyakorlatilag megegyezett a korábbi évekéivel, azzal a különbséggel, hogy a pandémia miatt a vért adni készülők maszkot viseltek, ügyeltek a szükséges távolság betartására, illetve a szokásos orvosi vizsgálatok testhőmérséklet-méréssel is kiegészültek.

Országosan összesen több mint négyszáztíz liter vért tudtak levenni az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt szakemberei. A Somogy megyei véradáshoz hetvennégyen csatlakoztak, így több mint harminc liter vérrel járultak hozzá a bajban lévő emberek megsegítéséhez.

Varga Csaba tűzoltó törzsőrmester a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója 20. véradását ünnepelte.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: katasztrófavédő, segítség, véradás, tűzoltó, Somogy, egészségügyi anyagok