A berendezéseket még tavasszal a járvány idején kapták meg, de csak most adódott alkalom, hogy az adományozó szervezettel is találkozzanak az
A kórházi látogatási tilalom miatt az intézmény udvarán találkozott az adományozó, a kórház és a gyermekosztály vezetése. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. tavaly december végi somogyi vadászatán 900 ezer forint jött össze egy vad árverés alkalmával.

- A jótékonysági vadászatnak az a célja, hogy gyermekosztályokon, kórházakon segítsünk. Ráadásul ezek az adományok az itt dolgozók munkáját is segítik majd - nyilatkozta az Országos Jótékonysági Vadászat Nkft. ügyvezetője, Fejes László.

A kórház gyermekosztálya két darab laborcentrifugát és két darab melegítő párnát kapott, ezeket a kórház szakemberei választották ki.

- Ezek az eszközök azóta is napi használatban vannak, úgyhogy valóban hiányt pótoltak. Köszönjük szépen - tette hozzá a Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, dr. Major Andrea.

Az országos szintű jótékonysági vadászatatokat idén is megrendezik december 27-én. Az ezek bevételeiből vásárolt műszereket az adott megye kórházának gyermekosztálya kapja.

Címkék: adomány, vadászok, kórház, egészségügyi anyagok