Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére - jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: "erős reggel volt". Mint elmondta, több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek száma is megfelelő, a kórházi kapacitások pedig szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust - szögezte le a kormányfő.

Security Check Required

null

A szombati megbeszélésen a szerdai kormányülésre készítették elő a döntéseket, melyeket érvényesíteni is szeretne a kormány szerdától. Orbán Viktor elmondása szerint a maszkviseléssel, a boltokkal és a közlekedési eszközök használatával kapcsolatban hoznak majd újabb intézkedéseket. A szabályok be nem tartása szankciókat vonhat maga után.

Az iskolákkal kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy az oktatás továbbra is megszokott módon folyik tovább, viszont október 1-től hőmérséklet mérés lesz az intézményekben.

Mint az már pénteken kiderült, a tesztek hatósági árasak lesznek, de a pontos árakról szerdán dönt a kormány.

Címkék: intézkedés, Orbán Viktor, egészségügy, egészségügyi anyagok, koronavírus