A kivitelezővel történt legutolsó bejárás és a hetenkénti kooperációs értekezlet tanúsága szerint a tervezettnél gyorsabban halad a szülészet épületének felújítása.

A kórház a Facebook oldalán arról írt:, hogy a külső homlokzat egyik részéről már az állványzat is lekerült, a belső munkálatok, a közmű felújítások, a technológiai berendezések beszerelése folyamatosan zajlik. 

Fotó: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház - Facebook
Fotó: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház - Facebook

Az építkezés teljes, tervezetten 14 hónapos időtartamára az épületben végzett járó- és fekvőbeteg ellátás, a szülészet-nőgyógyászat, az újszülött-osztály, valamint a reprodukciós központ, az Északi és a Sebészeti tömb épületeibe költözött az elmúlt hetekben. Az új szülészeti épületben az átalakítás során az egyes ellátó egységek elhelyezését racionalizálják. Az alagsorból az emeletre kerül a járóbeteg-ellátás és a kismamagondozás, megközelítésüket harmadik lift segíti majd. A földszinten egy blokkban kap helyet a szülőszoba, a császár műtő, az újszülött egység és a perinatális intenzív egység.

A kórház bejegyzéséből az is kiderült, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a szülésre felkészítő tanfolyamot továbbra is online tartják meg.

Címkék: szülészet, kórház, felújítás, egészségügyi anyagok, kaposvár