A kormányzati portálon azt írták: az aktív fertőzöttek száma 1588. 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kilencven koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 8633-an vannak, és 424.270 mintavétel történt.

Kiemelték: az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Felhívták a figyelmet, hogy szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés miatt kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

"Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket" - írták.

(forrás és fotó: MTI)

Címkék: koronavírus, látogatás, állampolgár, tilalom, tájékoztat, karantén, kórház, fertőzött, járvány, magyar, egészségügyi anyagok