Újabb 158 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az elhunytak száma nem változott - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták: a 158 új beteggel 5669-re nőtt a Magyarországon eddig beazonosított fertőzöttek száma, az aktív fertőzöttek száma 1296 fő. Az elhunytak száma változatlanul 614, 3759-en már meggyógyultak. Hatósági házi karanténban 8191-en vannak, és 417 890 mintavétel történt.

Kiemelték: az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Felhívták a figyelmet, hogy szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés miatt kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

Címkék: állampolgár, tilalom, karantén, kórház, látogatás, tájékoztat, fertőzött, magyar, járvány, koronavírus, egészségügyi anyagok