Gulyás Gergely elmondta: Magyarország jól kezelte a koronavírus-járvány első hullámát, de ez csak részsikernek mondható, hiszen a második hullám erősebb lesz. Mivel a környező országokban romlik a helyzet, fontos, hogy hazánkban a jelenlegi keretek között tudjuk tartani a stagnálást. 

A kormány döntést hozott arról, hogy a tanév szeptember 1-jén a rendes tanulmányi rend szerint indul el, de fontos, hogy megmaradjanak a jelenleg érvényes szabályok és korlátozások az egészség védelme érdekében. Emiatt fenntartják a koncertekre vonatkozó szabályokat augusztus 15-e után is, vagyis 500 főnél nagyobb rendezvény nem tartható meg. A zenész szakma megsegítésére a kormány 5,3 milliárd forintos keretet biztosít, amiből garázs-koncert sorozatokat indítanak.

Zárt helyen, tömegközlekedési eszközön most is fontos a maszk viselése és a védőtávolság betartása - hangsúlyozta a miniszter.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: állampolgár, maszk, óvintézkedés, iskolakezdés, tájékoztat, karantén, fertőzött, járvány, egészségügyi anyagok, magyar, koronavírus