Különleges berendezéseket adományozott hétfő délelőtt a megye egyik legnagyobb ipari foglalkoztatója a kórháznak.

- Nem akartunk maszkokat felajánlani, mert abból már rengeteg van, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy csontsebészeti eszközt, illetve egy betegfürdető kocsit ajánlunk fel - nyilatkozta a Videoton Elektro-Plast Kft. egyik ügyvezetője, Fábián Balázs.

A Videoton társadalmi felelősségvállalásában kiemelt helyen szerepel a Kaposi Mór Oktató Kórház támogatása. Az átadott eszközök a betegellátás színvonalának emelését is szolgálják.

null

- Az egészség egy nagyon speciális kincs. A mindennapokban természetesnek vesszük a meglétét, ugyanakkor ha valaki beteg lesz, vagy kórházba kerül, akkor rájövünk, hogy milyen fontos az egészség. Ez a járvány, ez a világszintű betegség pontosan megmutatta, hogy egy ilyen betegség mit tud művelni a világgal és milyen fontosak a kórházak, milyen fontosak a kórházakban dolgozó emberek és milyen fontosak az eszközök is - tette hozzá Pálca Levente, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezetője.

Az adományban van egy ortopédiai-traumatológiai műtéti motor, hidraulikus fürdető ágy, valamint több tubuláris betegmozgató lepedő.

- Nem csak a járvány idején használható eszközökről van szó, hanem olyan eszközökről, amelyek a mindennapjaink munkáját megkönnyítik - mondta Dr. Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója.

null

A vállalkozás a járvány idején adományozott már lélegeztető gépet, maszkokat és egyéb eszközöket más hazai kórháznak. A gyártási lehetőségeit kihasználva pedig közreműködött a védőeszközök, illetve a hozzájuk tartozó alkatrészek fejlesztésében és gyártásában is.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: adomány, videoton, kórház, egészségügyi anyagok