Minden egyes érkező hőmérsékletét megméri a központi regisztrációhoz felszerelt kamera és jelez, ha az magasabb a beállított értéknél. Ezt a fajta beléptetési rendszert nemrég alakította ki a kaposvári kórház.

- Tulajdonképpen egy előszűrést végzünk és azok a betegek, akik esetleg lázasak vagy felmerül, hogy COVID-19 ellátásra van szükségük, őket rögtön elkülönítjük. Egy teljesen más útvonalon kerülnek be az ellátórendszerbe - nyilatkozta a Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója, dr. Héra Eszter.

A bejárati ajtótól néhány méterre várják és kérdezik a kórházba betérő betegeket, látogatókat. Percek alatt végeznek annak érdekében, hogy gördülékeny legyen a beléptetés.

null

- Öt-hat ember folyamatos jelenléte szükséges ahhoz, hogy ez a rendszer megfelelően működjön - tette hozzá dr. Héra Eszter.

A kórház már korábban is több biztonsági intézkedést bevezett a beléptetéseknél. A központi regisztrációnál a járóbeteg rendelésekre és időpontra érkezőket fogadják.

A sürgősségi bejáratnál az akut betegek léphetnek be, illetve a légúti belépési ponton a lázas, elkülönítést igénylő betegeket várják.

Címkék: hőkamera, kórház, koronavírus, egészségügyi anyagok