A kaposvári emberek fegyelmezettségének és összetartásának is köszönhető az, hogy a megyeszékhelyen nem követelt halálos áldozatot a koronavírus-járvány és országos mércével mérve is kifejezetten sikeres volt a pandémia elleni védekezés. Erről Kaposvár polgármestere beszélt ma reggeli rádióinterjújában.

Szita Károly szerint a járvány arra is ráébresztett mindenkit, hogy egészségünk érdekében mi magunk tehetünk a legtöbbet. Igaz, ezt az alapvetést a város már korábban felismerte, például akkor, amikor azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Kaposvár legyen Magyarország egyik legegészségesebb települése. Ehhez a város minden segítséget megad.

Számos támogatott védőoltás és ingyenes szűrővizsgálat áll a városlakók rendelkezésére és folyamatosan bővülnek a sportolási lehetőségek is. A kórház szülészeti egysége jövőre teljes egészében megújul, akárcsak a megyeszékhely orvosi rendelői. 

A betegellátó intézmények korszerűsítésével együtt is, azonban a legfontosabb mégis az egészségmegőrzés - hívta fel a figyelmet Szita Károly, polgármester.

Címkék: rádió, szita károly, koronavírus, egészségügyi anyagok