Az egyre kedvezőbbé váló a járványügyi helyzet következményeként június 1-től lehetővé válik az egészségügyi ellátások további bővítése. A harmadik lépcsővel újraindulnak a népegészségügyi szervezett szűrővizsgálatok, így az emlő-, méhnyak, vastagbél-és végbélszűrések - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

szűrő kamion

A szervezett szűréseken való részvétel a Nemzeti Népegészségügyi Központ által, személyre szólóan kiküldött meghívóval, továbbra is előre egyeztetett időpontban történik. A szűrővizsgálatok bevezetésénél is érvényes a fokozatosság, csak a járványügyi szabályoknak megfelelő, meghatározott számú beteget tudnak fogadni. A HUNCHEST tüdőrákszűrő program is újraindul a koordinációt végző  Országos Korányi Pulmonológiai Intézet mellett még az ország 19 pontján.

A szűrőállomások kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniai előírások betartására, a szolgáltatások biztonsággal igénybe vehetők. A daganatos betegségek a korai stádiumban jó eséllyel gyógyíthatók, ezért minden érintettnek azt ajánljuk, hogy vegyen részt az életkorának megfelelő, megelőzést szolgáló vizsgálatokon - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: újraindul, vastagbél, emlő, méhnyak, szűrővizsgálat, egészségügyi anyagok