Múlt hétfő óta a Kaposi Mór Oktató Kórház valamennyi fekvőbeteg osztálya az előírtak szerinti ágyszámmal működik. Fokozatosan újraindultak az operatív osztályokon a tervezett műtétek, valamint a kúraszerű és krónikus ellátások. Az előjegyzett betegekkel folyamatosan veszik fel a kapcsolatot.

A járóbeteg szakrendelések szintén újraindultak. Továbbra is telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés szükséges, ahol arról is tájékoztatást kapnak, szükséges-e negatív COVID-19 teszt a szakrendelés igénybevételéhez.

Bármely járóbeteg szakrendelésen történő személyes megjelenésre a Központi Regisztráción keresztül, pre-triázs (hőmérséklet-mérés, kérdőív kitöltés, kézfertőtlenítés) után kerülhet sor. Az esetleges reggeli zsúfoltság elkerülése érdekében a kórház javasolja a rendelési idők alapján azok későbbi, napközbeni igénybevételét.

A betegellátás koronavírus miatti átszervezésével kapcsolatosan a Kórházban működő telefonos konzultációs vonal (82/501-300 központi szám, 1611 és 1612-es melléken) továbbra is működik.

Az intézmény közleménye kiemeli: az alapvető higiénés és távolságtartási szabályok betartása továbbra is kiemelt fontosságú.

Címkék: ellátás, kórház, koronavírus, egészségügyi anyagok