Gelencsér Attila. Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője a Mentőállomáson elmondta, hogy a kormány elkötelezett amellett, hogy korszerű legyen a mentőszolgálat. Az elmúlt évek fejlesztései nyomán jelenleg 255 mentőállomás van, 107-et felújítottak, 21 pedig felújításra vár. Modernizálták a mentők eszközparkját is. Az elmúlt években beszereztek többek között navigációs berendezéseket, defibrillátorokat, lélegeztetőgépeket.

Nagy dolog egy 10 milliós országtól, hogy 30 ezer ágyat és 8 ezer lélegeztetőgépet tud működtetni, úgy, hogy mindenhol van orvos, ápoló és mentős is. Köszönjük mind a 8000 mentős munkáját, de külön köszönjük a Kaposváron és környékén, illetve Somogy megyében szolgálatot teljesítők kitartását és azt, hogy vigyáznak ránk - mondta a képviselő.

Május 10. a mentők napja Magyarországon annak emlékére, hogy 1887-ben ezen a napon alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület.

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosít a kormány, ezzel is elismerve a mentők áldozatos munkáját, a járványhelyzetben tanúsított helytállását.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: mentőállomás, mentő, Gelencsér Attila, képviselő, egészségügyi anyagok