Jóllehet a járványgörbét sikerült ellaposítani és az egészségügyi ellátórendszer is fel tudott készülni a tömeges megbetegedésekre, a kijárási korlátozások enyhítése mellett is fontos az óvintézkedések betartása - erre figyelmeztetett szokásos rádióinterjújában Kaposvár polgármestere. Szita Károly mindenkit arra kért: a szabályoknak megfelelően a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön viseljen maszkot!

A polgármester azt is elmondta: azért, hogy a térségi gazdaság a lehető legkisebb mértékben sérüljön és megtarthatóak legyenek a munkahelyek a város több programot is elindított. Az önkormányzati üzlethelyiségek esetében például a bérleti díjak drasztikusan csökkentek, a napokban megnyitott teraszok után pedig szeptemberig egyáltalán nem kell közterületi bérleti díjat fizetni.

A beszélgetés során elhangzott Kaposvár folyamatosan vizsgálja, milyen korlátozásokat, mikor és hogyan lehet enyhíteni. Így például, a lezárt játszóterek újbóli megnyitása is napirenden van. Ha ez megtörténik várhatóan napi fertőtlenítésre is számítani lehet.

A polgármester azt kérte, aki megteheti, továbbra is felügyelje otthon a gyermekét. Ezzel együtt is az ügyeleti rendszer jól működik, szükség esetén a város újabb intézményeket is megnyit.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: maszk, játszótér, korlátozás, vállalkozás, egészségügyi anyagok, Kaposvár