Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942-ről 2998 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 335-ről 340 főre emelkedett az elhunytak száma. Mind a fertőzöttek, mind az elhunytak számában csökkenés tapasztalható a tegnapi naphoz képest. 629-en már gyógyultan távoztak a kórházból, ez a szám néggyel több, mint egy nappal korábban. Somogy megyében nincs változás, továbbra is 28 fertőzöttről tudni - derült ki a Koronavírus tájékoztató oldal adataiból.

1005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. 

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.  

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: regisztrált, megbetegedés, fertőzött, koronavírus, egészségügyi anyagok