Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2168-ról 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 225-ről 239 főre emelkedett az elhunytak száma, 390-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, ami 95 fővel több az egy nappal korábbi adatokhoz képest. Somogy megyében napok óta nem regisztráltak új fertőzöttet, továbbra is 24 fertőzött személyről van tudomásunk.

850 koronavírusos beteget ápolnak az ország kórházaiban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.  

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés - írja a koronavirus.gov.hu. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: regisztrált, egészségügyi anyagok, fertőzött, megbetegedés, koronavírus