Az általános kijárási korlátozások mellett országszerte további szigorításokat vezettek be az önkormányzatok. A települések azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon!

(A kaposvári szigorításokról itt tudósítottunk.)

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a húsvéti hétvégéken korábban is fokozott ellenőrzéseket tartott a rendőrség az ittas vezetők kiszűrése érdekében, ezúttal azonban a kijárási korlátozások betartatása a fő cél.

Előfordulhat, hogy választ kell adni a rendőrök kérdésére: miért hagyták el az otthonukat az emberek? Ha pedig ezt nem alapos indokkal tették, akkor figyelmeztetésre, helyszíni bírságra vagy akár feljelentésre is számítani lehet.

Balatonfenyvesen lezárták a kikötő keleti móló szárát, ott sem sétálni, sem horgászni nem szabad. Lezárták a Csalogány, a Fenyves-alsói és a Központi Strandot.

Balatonlellén például az összes önkormányzati parkolót lezárták, a szabadstrandra pedig belépni tilos.

Szántódon is zárva az összes strand.

Siófokon a kikötőt, a hozzá tartozó parkolót és a Petőfi sétányt is lezárták.

Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós közösségi oldalára írta ki, hogy a település bezárt a hétvégére.

Balatonberényben is lezárták a parkolókat, köztereket.

Hasonló a helyzet Balatonföldváron és Balatonszárszón is.

Balatonszemes polgármestere, Szomorú Szilárd mindenkit arra kért, a közterületeken csak maszkban, kesztyűben tartózkodjanak!

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: szigor, móló, parkoló, korlátozás, lezár, strand, település, önkormányzat, koronavírus, egészségügyi anyagok, Balaton