Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővül hétfőtől az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ÉletMentő applikációja. A mentőszolgálat hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a korábban kifejlesztett applikációban az egyik újítás a "Koronavírus információ gomb", amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára.

A másik újítás, hogy az applikáció a koronavírus-helyzettel kapcsolatos lényeges és aktuális információkról mostantól push (felugró üzenetek) értesítésekkel is tudja tájékoztatni használóit. Előnye, hogy a felhasználó akkor is megkapja ezeket a fontos üzeneteket, ha éppen nincs megnyitva telefonján az alkalmazás vagy épp nem használja telefonját. Az Országos Mentőszolgálat mindenkinek ajánlja az értesítések engedélyezését, hiszen így fontos üzenetek, figyelmeztetések juthatnak el a felhasználóhoz.

null

Az ÉletMentő applikáció januárban indult el a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében. Az applikáció célja elsősorban az, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást. Az alkalmazásban a felhasználó előre feltöltheti egészségügyi adatait, és ezek az adatok a segélyhíváskor azonnal megjelennek a diszpécser monitorján. Szuper pontos helymeghatározó rendszere pedig abban segít, hogy akkor is gyorsan megtalálják a bajbajutottat, ha az például nem tud pontos címet mondani.

Az applikációt eddig több mint 450 ezren töltötték le és csaknem 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül, amiből 680 tényleges ellátást igénylő eset volt.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: életmentő, applikáció, egészségügyi anyagok, koronavírus