21. napja, hogy a kormány a koronavírus miatt kihirdette a veszélyhelyzet. A kijárási korlátozás legfontosabb célja a védekezés. Az, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint Olaszország vagy Spanyolország. Ehhez fegyelmezettség kell és a kaposváriak egyelőre fegyelmezetten, megfontoltan viselkednek, amiért köszönet illet mindenkit - mondta ma délután egy, a Facebook-on közvetített tájékoztatójában Szita Károly.

Kaposvár polgármestere azt kérte a városlakóktól, hogy osszák meg meg vele kérdéseiket, javaslataikat és azt is, hogyan élik meg ezeket a napokat, mert a döntésekhez közös bölcsességre van szükség.

Az időseket és rászorulókat támogató önkéntes hálózat jól működik, így az idősek bevásárlása és gyógyszerbeszerzése folyamatos. A piaci kiszállítás is zökkenőmentesen elindult (a kaposvár piac több intézkedése országos példa) és a közétkeztetésben résztvevők is rendben megkapják ebédjüket - összegzett a polgármester, akik a cégek kitartását is megköszönte, mellyel mukahelyeket tartanak meg.

Kaposvár eddig 50 millió forintot költött a védőeszközök, felszerelések beszerzésére. Maszkból például 15 ezer darab már megérkezett, nemrég pedig újabb 34 ezer darabot rendelt a város. A maszkokat az elsők között azok kapják, akik önkéntesek, illetve, akik munkába járnak.

Egy polgármesteri határozatnak köszönhetően Kaposváron is ingyenes az egészségügyi dolgozók számára a helyi tömegközlekedés.

Nemsokára nyílik egy számlaszám, amire az adományokat várja majd a város.

Vigyázzunk egymásra! 

Security Check Required

null

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: összetart, polgármester, köszönet, döntés, koronavírus, közösség, egészségügyi anyagok, Kaposvár