Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel vasárnapra 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg - írja a Koronavírus tájékoztató oldal.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 86 és 90 éves volt a két legújabb elhunyt beteg. Elmondása szerint mindkét idős legyengült állapotban volt korábbi betegségeik miatt, így haálukat nem kifejezetten a koronavírus okozta.

A gyógyultak száma továbbra is 34 fő, viszont már csak 71 fő tartózkodik karanténban, ami csökkenés szombathoz képest. Eddig összesen 12 148 mintavétel történt az országban. 

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A hazánkban beazonosított 408 koronavírus-fertőzött közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 394 magyar állampolgár van.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: fertőzőtt, regisztrált, megbetegedés, koronavírus, egészségügyi anyagok