A Kaposvári Szakképzési Centrumnál is felkészültek a koronavírus elleni védekezésre. A két női szabó szakmát oktató tagintézmény első körben közel 700 pamutvászon szájmaszkkal látja el a napokban a centrum dolgozóit, pedagógusokat és diákokat.

Szakoktatók, mérnöktanárok és szakmát tanulók varrják a jelenleg is hiánycikknek számító védőeszközöket a barcsi és a tabi szakgimnáziumban.

A Kaposvári Szakképzési Centrum biztosítja az alapanyagok utánpótlását, a két iskola pedig a készlet erejéig folyamatosan tesz eleget a kéréseknek. Míg Barcson Pados Paula ruhaipari mérnök koordinálja az önkéntes varrást, Tabon Szentesiné Kiss Katalin igazgató is bekapcsolódott a munkálatokba. Attól függően, hogy milyen teljesítményű gép áll rendelkezésre, egy varrónő egy nap alatt 50–100 maszkot is el tud készíteni.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Először kiszabják az anyagot, körbeszegik, végül behólozzák, majd gumizzák is a termékeket. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú textíliamaszkok rövid időre, a halaszthatatlan dolgok elintézésére nyújthatnak megoldást, mint például bevásárlás, és minden használat után, ha csak vasalóval is, fertőtleníteni kell, mert ha bejut a vírus, akkor még nagyobb a fertőzésveszély.

Koronavírusos beteg közelében pedig nem nyújt megfelelő védelmet, arra csak a szénszálas maszkok alkalmasak.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Kaposvári Szakképzési Centrum, varrás, szájmaszk, egészségügyi anyagok