Szombaton délelőtt az óvodai és bölcsődei vezetőkkel egyeztetett Szita Károly. Kaposvár polgármestere ezt követően sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hétfőtől ezek az intézmények is szünetelnek a koronavírus-járvány megelőzése érdekében. 

Szüneteltetni fogjuk a bölcsődei és óvodai ellátást március 16-tól a fenntartótól függetlenül, és arra kérünk mindenkit, hogy már hétfőn se vigyék a gyermekeiket az intézményekbe – emelte ki szombati sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester

Hétfőtől ügyeleti rendszert tartanak fenn az óvodákban, bölcsődékben mindazok számára, akik nem tudják megoldani gyermekeik felügyeletét. Az egyházi és magánóvodák, bölcsődék is egyetértenek a közösen meghozott döntésekkel, így ők is ugyanazon rendszerben fognak működni, mint a városi fenntartású intézmények.

A városvezető arra kérte a szülőket, hogy legkésőbb keddig tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy március 17-ét követően otthonukban vigyázzanak gyermekeikre. Az ügyelet ezt követően is működni fog, de meghatározott rend szerint fogadják majd a gyermekeket. Annak rendjéről, hogy kik mehetnek az ügyelet ideje alatt a bölcsődékbe és óvodákba az intézményvezetők adnak majd tájékoztatást a szülőknek. 

– A közétkeztetés biztosítani fogjuk mindazok számára, akik erre rászorulnak, hasonlóan a nyári, szünidei étkeztetéshez. Ez a döntésünk az iskolásokra is vonatkozik – jegyezte meg Szita Károly.

– Ki kell lépnünk az eddigi megszokott komfortzónánkból, vigyáznunk kell egymásra, különösen idős polgárainkra, akikre a legveszélyesebb a koronavírus – tette hozzá a városvezető, aki megjegyezte: az óvintézkedések betartása mindannyiunk érdeke.

KaposPont on Facebook Watch

Szita Károly polgármester rendkívüli sajtótájékoztatója!


Az új koronavírus-járvány ellen a legmegfelelőbb védekezés továbbra is az alapos kézmosás! Az általunk felkért szakember most azt is megmutatja, hogy miként is kell ezt végezni. 

Címkék: bölcsőde, bezárás, óvoda, koronavírus, egészségügyi anyagok