- Fontosnak tartom, hogy minden lehetséges módon rendszeres tájékoztatást kapjunk erről a népegészségügyi kihívásról - írta Facebook oldalán Szita Károly.

Kaposvár polgármestere ezért találkozót kért a megyei tisztifőorvostól, felnőtt- és gyermek háziorvosok vezetőjétől, valamint a háziorvosi ügyelet vezetőjétől, hogy átbeszéljék a kaposváriakat érintő esetleges kockázatokat és feladatokat.

A megbeszélésen elhangzott: a legfontosabb, hogy ne utazzanak fertőzött területekre. Ha ez mégis megtörtént, és fertőzött területről érkeznek haza, lehetőleg ne menjenek közösségbe. Ha ezek után bármilyen tünetet - láz, köhögés, torokfájás, levertség, felső légúti panaszok - észlelnek magukon, akkor mindenképp maradjanak otthon, és hívják fel a háziorvosukat. Amennyiben nem érik el a háziorvost, akkor értesítsék az orvosi ügyeletet (06 82 311-005).

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által működtetett zöldszámok (06 80 277 455, illetve a 06 80 277 456) egyikén is kérhetnek tájékoztatást a további teendőkről.

Szita Károly

Ugyan Magyarország területén még nem mutatták ki a koronavírus jelen... létét, azonban fontosnak tartom, hogy minden lehetséges módon rendszeres tájékoztatást kapjunk erről a népegészségügyi kihívásról. A mai napon találkozót kértem a megyei tisztifőorvostól, felnőtt- és gyermek háziorvosaink vezetőjétől, valamint a háziorvosi ügyelet vezetőjétől, hogy beszéljünk a kaposváriakat érintő esetleges kockázatokról és feladatokról.

Címkék: egyeztetés, facebook, szita károly, koronavírus, egészségügyi anyagok