Péntek délután munka helyett ünnepelni jöttek össze az egészségügyi szakdolgozók. Brilla Lívia a nagyatádi kórházban dolgozik és imádja a hivatását.

- Több mint két évtizede dolgozok az egészségügyben. Szeretek embereken segíteni és jó érzés, amikor egy páciens gyógyultan távozik – tette hozzá Brilla Lívia.

null

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 5. alkalommal köszöntötte az ápolókat. A szervezetnél azt mondják: a szakdolgozók megbecsülése minden téren nagyon fontos.

- Örömmel mondhatom, hogy egy nagyon szép fejlődési ív kezd kialakulni. Ennek az egyik alapköve volt a bérkérdés. Nagyon sokat segített ez a több évre nyúló és előre meghatározott béremelés. A másik amin a kamara is sokat dolgozik, hogy utánpótlást keressünk - tette hozzá Szabó Gyuláné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara SM Területi Szervezetének elnöke.

Az ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly ismertette az Egészséges Kaposvár programot, amelynek legfőbb célja, hogy 2030-ra az ország egyik legegészségesebb városa a somogyi megyeszékhely legyen.

null

Az Ápolók Napján 10 Somogy megyei szakdolgozó vehetett át valamilyen elismerést: Brilla Lívia, Csapó Ilona, Fehér Zsuzsanna, Hegedűs Mónika, Kovács Kálmánné, Lengyel Zsuzsanna, Mikolainé Kövecs Katalin, Szemesné Katona Renáta, Vásáros Istvánné, Varga Frigyesné.

Címkék: ápolók köszöntése, egészségügy, kaposvár, egészségügyi anyagok