Ősszel mindig menövekszik a betegségek száma, a frontok miatt pedig a gyenge immunrendszerrel rendelkezők még többször keresik fel a patikákat orrfolyásos, köhögős, lázas panaszokkal.

"Anyári időszakhoz képest többszörös a forgalom, de már most a szeptember hónap környékén olyan sokan volt, mint a tavalyi télen" - állítja Dr. Bali Tibor, gyógyszerész.

Az ősz általában egyet jelent a betegségek megjelenésével, ilyenkor pedig immunrendszerünk megfelelő állapota a biztosíték arra, hogy betegség nélkül tudjuk átvészelni a fázós, hideg hónapokat. A legtöbb betegség ezért egy immunerősítő kúrával már a tünetek megjelenése előtt leküzdhető. A legjobb ilyenkor ha sok friss, az évszaknak megfelelő zöldség, gyümölcs szerepel az étrendünkben.

"Minél tovább próbáljunk zöldségekkel, gyümölcsökkel, javaslom, hogy a piacon vásárolt zöldségekkel, gyümölcsökkel tartsuk fenn a szervezetünk itaminháztartását. Nagyon hasznos például a grapefruit, aminek nagyon magas a vírus, baktérium ölő hatása, gyerekeknek is és felnőtteknek is egyaránt tudom tanácsolni, illetve a gyógyteák is belépnek itt a körbe." - mondta el kérdésünkre Györe Kata, dietetikai munkatárs.

A legjobb gyógytea egyébként ilyenkor a kamilla, ez ugyanis nemcsak immunrendszerünket erősíti, hanem segíti a náthás tünetek enyhítését is.

Címkék: megfázás, gyógyszer, egészség, ősz, egészségügyi anyagok