Megszokott közös értekezletüket tartották a járási háziorvosok, állatorvosok és foglalkozás-egészségügyi szakemberek nemrégiben Kaposváron. Szóba került a várható influenzajárvány és annak kezelése is.

Mint mondták a szakemberek, a közegészségügyi hatóság felkészült már a járványra, figyelőszolgálatot működtetnek már a 40. héttől. Ugyanakkor szerintük az is fontos, hogy az érintettek időben megszerezzék az immunitást.

- Az oltások fontosságára szeretném felhívni a figyelmet, mivel a legeredményesebb védekezést a védőoltásokkal tudjuk elérni. Nagyon fontos az, hogy a járvány ideérkezte előtt megtörténjenek a védőoltások. Eredményesen immunizálni járvány előtt lehet. Tehát ez az őszi időszak pont megfelelő arra, hogy aki krónikus betegségben szenved, vagy a háziorvosa javasolja és ajánlja a védőoltást az minél előbb éljen az oltás lehetőségével - nyilatkozta Kocsis Éva, járványügyi szakügyintéző.

Az értekezleten előadáson szóltak arról, hogy a háziorvosok hogyan tudnak hatékonyan együttműködni a rehabilitációs hatósággal. A legtöbb gond az iratokkal, illetve azok hiányával szokott lenni, mondták a szakértők. Ha minden szükséges dokumentum megvan, akkor a hatóság 30 napon belül elbírálja a kérelmeket.

Címkék: influenza, járvány, egészségügyi anyagok, somogy megye