Leendő szülésznők, védőnők, mentőtisztek, gyógytornászok, dietetikusok és népegészségügyi ellenőrök tették le kedden hallgatói esküjüket a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában. A jubileumi, 30. tanévnyitón elhangzott: ezek a fiatalok több szempontból is gyögyörű hivatást választottak maguknak.

null

- Nagyon-nagy kincset kaptak, ugyanis amikor majd a betegekkel találkoznak, kiszolgáltatottakkal, olyan betegségekkel, ami nem válogat, igazságtalan, akkor rájönnek, hogy hogyan kell súlyozni a dolgokat az életben - mondta beszédében Dr. Héra Eszter, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója.

A gólyákat a város nevében Kaposvár alpolgármestere köszöntötte.

- Egy olyan szakmát választottak, egy olyan képzésben lesz részük, ami keresett lesz és bízom benne, hogy az évek folyamán, az életpálya-modell alapján jól is fognak keresni. Jó iskolát választottak, ennek háttere a 650 éves Pécsi Tudományegyetem, ami a maga 650 évével megadja ehhez az alapot. Az iskolában jó tanárok vannak, jó háttérdolgozók és kiválóan felszerelt az intézmény - tette hozzá Dér Tamás.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara a képzés minőségét tekintve is az ország vezető intézménye. Emellett számos újítás és fejlesztés köthető ehhez a karhoz.

- Ez a kar a képzésfejlesztésben is nagyon innovatív: a képalkotó-képzés, képalkotó diagnoszta vagy most radiográfusként is jellemzett képzés, azt talán többen tudják, hogy ennek a bölcsője itt található: a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központja dolgozta ki ezt a képzési programot, amelyből következően 2003-ban elindulhatott a képalkotó képzés Magyarországon - mondta Dr. Oláh András, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja.

null

A kaposvári központban egyébként 172 hallgató kezdi meg tanulmányait. Nagyjából felük nappali, másik felük pedig levelező munkarendben tanul majd.

Címkék: Kaposvári Képzési Központ, Pécsi Tudományegyetem, évnyitó, egészségügyi anyagok