2014 tavaszán adták át az eleddig egyetlen, két PET berendezést magába foglaló létesítményét. A centrum átadását azonban hatalmas munka előzte meg - erről is szó esett a pénteki jubileumi tudományos ülésen.

- A recept a következő volt: kellett egy vezetői vízió és koncepció, ami valós ellátási szükségletre és a jól felfogott közjóért való felelősségre volt alapozva. Aztán történt sok-sok tett, cselekedetek sorozata, kellettek kiváló partnerek, segítők Kaposváron, Budapesten, még Debrecenben is - tette hozzá Dr. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója.

Az öt éve működő kaposvári központ eredményei alapján elmondható, hogy a hazai képalkotó diagnosztika ismételten a világ élvonalába került.

- Ez most egy nagyon-nagyon jó alkalom, hogy ismételten azt mondjuk, hogy, ami Kaposváron történt, az tulajdonképpen nemzetközileg is, Magyarországon pedig egyedülállóan példaértékű - mondta a pénteki ünnepségen Prof. Dr. Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház stratégiai igazgatója.

A diganosztikai központ tavaly tavasz óta Kaposvár legendás alpolgármesterének, illetve egyetemi vezetőjének, Dr. Baka Józsefnek a nevét viseli. Neki is köszönhető, hogy annak idején a somogyi campuson humán egészségügyi szolgáltatás indult, illetve az első CT berendezés beszerzésében is oroszlánrészt vállalt.

Címkék: pet centrum, kaposi mór oktató kórház, évforduló, egészségügyi anyagok