Hamarosan befejeződnek a Németh István Program nagyberuházásai, Kaposvár pedig már az új várospolitikai programját készíti elő. Ennek négy fő iránya lesz: a teljes foglalkoztatottság elérése után emelni kell a béreket, meg kell állítani a népességcsökkenést és erősíteni kell az energiafüggetlenséget.

A negyedik fő irány pedig az egészségvédelem, illetve a betegségmegelőzés. Ezt támogatja a hamarosan megalakuló Kaposvári Egészség Tanács is.

- Meggyőződésem, hogy a tanács és Kaposvár polgárainak közös munkájával együtt el fogjuk tudni érni azt, hogy 2030-ig egészséges tinédzserek róják Kaposvár utcáit, ha a szülők és nagyszülők úgy éreznék, hogy egészségesek, és mindent megtennének maguk is azért hogy egészségesek legyenek és hiszek abban hogy közös erővel együttesen mindenki életéhez hozzátehetünk időt, és boldogságot - tette hozzá Szita Károly.

A kaposvári egészségprogram nagyon sokrétű, nemcsak a testi, hanem a lelki egészséggel is foglalkozik. Emellett kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek majd a Kaposváron is ingyenesen elérhető szűrővizsgálatok népszerűsítésére, hiszen manapság az emberek már csak akkor fordulnak orvoshoz, ha megtörtént a baj.

A szűrések mellett még az eddiginél is több egészségnapot tartanak majd a városban. Ezekre a legfiatalabb kaposváriakat is várják, hogy ha játékosan is, de őket is egészségtudatosságra tanítsák.

Az Egészségtanács hamarosan egy kérdőív formájában is megkeresi a kaposváriakat, hogy ők is elmondhassák a véleményüket, milyen egészségtudatos programokra lenne szükség szerintük a városban.

Címkék: egészség, program, egészségügyi anyagok, kaposvár