Az óvodai szakmai hét keretén belül mesemondó találkozót is szerveztek a városi könyvtárban a gyerekeknek, akiknek élmény volt az a délelőtt. A mesélés a mindennapok része a kaposvári óvodákban. A gyerekek aktív résztvevői ezeknek a játékos foglalkozásoknak.

A mesedélelőtt is része volt a szakmai hétnek. A Festetics Karolina Központi Óvoda pedagógusai így adták át jó gyakorlataikat az érdeklődőknek.

null

A szakmai hét zárókonferenciáján a gyermekek nevelése volt a központi téma. Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta, a városban folyó fejlesztések a jövő generációit szolgálják és azt, hogy Kaposvár lakossága, így a gyermekek is még egészségesebbek legyenek.

- Nem véletlenül építünk ebben az évben a Gyermekmosoly Program folytatásaként, 250 millió forintért új közterületi játszótereket, mert mindazt a lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy mentálisan is és fizikálisan is jobb legyen a gyermekeinknek - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

De ugyanilyen fontos azok egészsége is, akik a gyermekeket nevelik. A készülő kaposvári egészségprogram minden korosztály számára életkorhoz igazítva lesz kialakítva - tette hozzá Szita Károly.

Címkék: egészségügyi anyagok, konferencia, óvoda, kaposvár