Kaposvár mindent megtesz azért, hogy 2030-ra az egyik legegészségesebb magyar város legyen. Éppen ezért alakítja Egészség Tanácsát is - a többi között erről is beszélt csütörtökön Szita Károly polgármester az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének közgyűlésén.

Már a legkisebbekkel is szeretnék megszerettetni a mozgást Kaposváron. Ennek érdekében az ovisok és a kisiskolások már évek ingyen tanulhatnak meg korcsolyázni, illetve úszni. A város sportberuházásai is azt a célt szolgálják, hogy egészséges legyen a felnövekvő nemzedék.

Kaposvár az idősebbekre is odafigyel. A már több mint egy éve bevezetett kortalan tornával az ő mozgásszervi problémáikat szeretné csökkenteni a város szakemberek segítségével.

A mai rendezvényen Kaposvár polgármestere Szita Károly azt mondta: a város számára az itt élők egészsége nagyon fontos, ezért minden megtesz a betegségek megelőzése érdekében.

null

- Hamarosan megalakul Kaposvár egészségi tanácsa, amelynek nem csak orvosok lesznek a tagjai, hanem köztiszteletben álló emberek, annak érdekében hogy elérjük azt, hogy 2030-ra az ország egyik legegészségesebb városa legyen Kaposvár - tette hozzá a város polgármestere.

A mai fórumra az ország minden pontjáról érkeztek vendégek. A szövetség folyamatosan bővül, a határon túli magyar nyelvű városokat is szeretnék bevonni az egészségesebb településfejlesztésbe.

null

- Néhány éve döntöttünk úgy hogy kiterjesztjük a programot határon túli városokra is. Ennek alapján ma már vannak székelyföldi, szlovéniai, vajdasági városok akik vagy már csatlakoztak vagy a csatlakozás fázisában vannak. Ebben az évben remélem, hogy mind Kárpátaljáról, mind a Felvidékről lesznek újabb tagok - mondta De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének ügyvezető-elnöke.

Céljuk, hogy az egész Kárpát medencét minél egészségesebbé tegyék. Ehhez próbálnak jó példákat bemutatni amelyeket egyes városok már megvalósítottak. A fórumon elhangzott: Kaposvár ebből szempontból is élen jár.

Címkék: Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége, legegészségesebb, kaposvár, egészségügyi anyagok